Ülkedeki sığınmacı ve kaçak tespitinin tam olarak yapılabilmesi için 3 Kasım'da kapalı nüfus sayımı önerisinde bulunan Titiz, "Bu konu artık beka sorunu haline gelmiştir. Türkiye kupon arazi, Türk vatandaşlığı eşantiyon değildir" dedi.
İYİ Parti Ordu İl Başkanı Fatih Titiz, Türkiye'deki kaçak ve sığınmacıların tam sayısının tespiti için acil olarak evlerde kapalı nüfus sayımı önerisinde bulundu.
Titiz açıklamasında, "Genel Başkanımız Sayın Müsavat Dervişoğlu, Suriyeli sığınmacılara verilen vatandaşlıkların iptali için İYİ Parti olarak açtığımız davayı Danıştay’ın önünde yaptığı basın açıklamasıyla duyurmuştur. İYİ Parti, Türkiye’de planlı geri dönüşü ortaya koyan tek siyasi parti olmuştur. İYİ Parti dün olduğu gibi bugün de yalnızca Türk milletinin menfaatlerini esas alarak, hukuki zeminde ve somut bir adımla harekete geçmiş bulunmaktadır.” diye konuştu.
Türkiye’yi mülteci kampı yaptılar
Sığınmacı ve kaçak sorununun bir tehdit haline geldiğini ifade eden Titiz, "Özellikle metropol ve sınır illerimizde yaşayan sığınmacı sayısı artık beka sorunu haline dönüşmüştür. Bu durum hem milletimizin huzurunu bozmakta hem de güvenlik problemlerini artırmaktadır. Herkes şunu iyi bilmeli ki; İYİ Parti olarak, Türkiye'nin bir mülteci kampı hâline gelmesine asla izin vermeyeceğiz" şeklinde konuştu.
Kapalı nüfus sayımı yapılsın
"İYİ Parti olarak ülkemizin güvenliği için elzem gördüğümüz bir öneriyi milletimizle paylaşmak istiyoruz" diyen Titiz, “En kısa zamanda yeniden bir kapalı nüfus sayımı yapalım. Bu, sadece bir seçenek değil, bir mecburiyettir! Çünkü sokaklarımızda suç işleyip cezasız kalanların tespit edilmesi, sınır dışı edilmesi gereken kaçakların yakalanması ve adalete teslim edilmesi ancak bu yolla mümkün olacaktır. Bu sayım, Türkiye’nin geleceği ve halkımızın güvenliği için büyük bir adım olacaktır. İYİ Parti olarak önerimiz, 3 Kasım 2024 tarihinde sokağa çıkma yasağı ilan edilerek bir kapalı nüfus sayımının yapılmasıdır. Bu sayede ülkemizin güvenlik problemlerinin bir nebze olsun azaltılabileceğine inanıyoruz. Halkımızın huzuru ve güvenliği için, bu adım atılmalıdır" dedi.
309 bin kişiye gayrımenkul karşılığı vatandaşlık verildi
Türkiye’de son 7 yılda yabancılara 309 bin konut satışı gerçekleştiğini vurgulayan Titiz, “İstatistikler bu konut satışlarının en az yarısının vatandaşlık karşılılığında olduğunu ortaya koymaktadır. Gayrimenkul karşılığı vatandaşlık, sadece satın alan kişiyi değil aynı zamanda aile üyelerini de kapsadığından, en az 500 bin kişinin bu yöntemle Türk vatandaşlığına geçirildiği anlaşılmaktadır. 5901 sayılı Türk Vatandaşlığı Kanunu’nun 12. maddesinde hangi şartlarda istisnai vatandaşlık verileceği açıktır" diye konuştu.
Suriyelilere gayrimenkul üzerinden verilen vatandaşlıkların yok hükmünde olduğunu belirten Titiz, sözlerini şöyle sürdürdü; "Hatay meselesi dolayısıyla tarihsel sorunlarımızın bulunduğu Suriyeli sığınmacıların Türkiye’de gayrimenkul edinmesi zaten mümkün olmamalıdır. Zira gayrimenkul alımına dayanarak Suriyelilere verilen vatandaşlık hakları hiçbir zaman geçerli değildir ve tüm bu vatandaşlıklar yok hükmündedir." Haber merkezi