Ziya Selçuk neden istifa etti? Ziya Selçuk geri dönecek mi? Eski Milli Eğitim Bakanı geri dönecek mi? Detayları haberimizde..

Ziya Selçuk Kimdir

Ziya Selçuk, 1 Mayıs 1961 tarihinde Ankara'da doğdu. Ankara Üniversitesi Eğitim Fakültesi'nden Eğitimde Psikolojik Hizmetler ve Psikolojik Danışma-Rehberlik alanlarında lisans- yüksek lisans, Hacettepe Üniversitesi'nden doktora derecelerini aldı.

Milli Eğitim Bakanlığı'nda iki yıl rehber öğretmenlik yaptı. Daha sonra yükseköğretim kurumlarında yirmi üç yıl öğretim üyeliği ve yöneticilik yaptı. 2003-2006 arasında Talim Terbiye Kurulu Başkanlığı görevini yürüttü.

10 Temmuz 2018'den 2 Ağustos 2021'e kadar Türkiye Cumhuriyeti Millî Eğitim Bakanı olarak görev yaptı.

Selçuk, evli ve üç çocuk babasıdır.

Eğitimi:

  • Ankara Üniversitesi Eğitim Fakültesi, Eğitimde Psikolojik Hizmetler ve Psikolojik Danışma-Rehberlik, Lisans (1984)
  • Ankara Üniversitesi Eğitim Fakültesi, Eğitimde Psikolojik Hizmetler ve Psikolojik Danışma-Rehberlik, Yüksek Lisans (1986)
  • Hacettepe Üniversitesi, Eğitim Bilimleri Fakültesi, Eğitimde Psikolojik Hizmetler ve Psikolojik Danışma-Rehberlik, Doktora (1991)

Mesleki Deneyimleri:

  • Milli Eğitim Bakanlığı, Rehber Öğretmen (1986-1988)
  • Ankara Üniversitesi Eğitim Fakültesi, Öğretim Üyesi (1988-2018)
  • Gazi Üniversitesi Eğitim Fakültesi, Dekan (2002-2003)
  • Talim Terbiye Kurulu Başkanlığı (2003-2006)
  • Türkiye Cumhuriyeti Millî Eğitim Bakanı (2018-2021)

Ziya Selçuk Neden İstifa Etti

Ziya Selçuk'un istifasının resmi bir açıklaması yapılmadı. Ancak, kulislerde istifasının temel nedenleri arasında eğitimdeki "çift başlılık" ve Milli Eğitim Bakanı olarak istediği şeyleri yapamaması gösteriliyor.

Eğitimdeki "çift başlılık" olarak, Milli Eğitim Bakanlığı'nın yanı sıra, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatlarıyla kurulan ve koordinasyonunu yürüttüğü Milli Eğitim Şurası ve Maarif Vakfı'nın varlığı gösteriliyor. Bu yapıların Milli Eğitim Bakanlığı'nın yetkilerini zayıflattığı ve Selçuk'un çalışmalarının önüne geçtiği iddia ediliyor.

Selçuk'un istifasının bir diğer nedeni olarak, Milli Eğitim Bakanlığı'nın son dönemdeki bazı uygulamalarına yönelik eleştiriler gösteriliyor. Bu eleştiriler arasında, uzaktan eğitimde yaşanan sorunlar, müfredattaki değişiklikler ve eğitimde fırsat eşitliğinin sağlanamaması gibi konular yer alıyor.

Ziya Selçuk'un istifası, eğitim camiasında büyük bir şaşkınlık yarattı. Selçuk, göreve geldiğinde eğitimde reform yapmak ve sistemi daha modern hale getirmek için çalışacağını vaat etmişti. Ancak, görev süresi boyunca bu konuda önemli bir ilerleme kaydedilemedi.