Altınordu ve Gülyalılı çiftçilere seslenen Akça, “Bildiğiniz gibi son iki senedir bölgemizde fındığımıza ve bir çok ürünümüze önemli zarar vererek verim ve kalitesini düşüren, kahverengi kokarca zararlısıyla karşı karşıyayız. Kahverengi kokarca ile en önemli mücadele şekli, popülasyonunu en aza indirebileceğimiz mücadele şekli ise “kışlaklarda” yapılan mücadeledir.” dedi.

“Her yeri ilaçlayacağız”

‘Kışlak mücadelesi ise hava sıcaklıklarının 17 derecenin altındaki dönemlerde yapılması yani Kasım ayının 20’sinden sonra yapılması daha etkin şeklidir’ diyen Akça, sözlerini şöyle sürdürdü; “Kışlak mücadelesi için Altınordu Ziraat Odası olarak, Altınordu ve Gülyalı ilçelerimizde daha etkin bir mücadele yöntemi olarak düşündüğümüz ve uygulamalarını yaparak müthiş başarılı olduğunu teyit ettiğimiz “Sisleme Yönetimi” ile, evlerimizin çatılarında, çatı aralarında, ahırlarımızda, serendilerimizde, dışı sıvasız olan evlerimizin dışlarında, kullanılmayan evlerimizin bacalarında, harabe haldeki binalarımızda ve benzeri birçok yerlerde ilaçlama yapmayı planlıyoruz.

“Topyekün mücadele yapacağız”

Bu çerçevede Altınordu ve Gülyalı ilçelerimizde, Belediye Başkanlarımız ve Muhtarlarımızla bir istişare toplantısı düzenledik. Bu toplantıda yapılacak olan kokarca mücadelesinde topyekün mücadelenin yapılmasına karar verilmiştir. Yapılacak mücadelede kullanılacak ilaçlarımız Altınordu Ziraat Odamız, Altınordu Belediyemiz ve Gülyalı Belediyemiz tarafından tedarik edilecek olup, ilaçlama yapılacak ekibin ücretleri ise hane başı olarak vatandaşlarımızdan talep edilecektir. Vatandaşlarımızdan talep edilen ücret Muhtarlarımız tarafından vatandaşlarımızdan makbuz karşılığı toplanacak ve Ziraat Odamıza hizmet karşılığı verilecektir.”

Haber merkezi

Editör: Tevfik Kul