Ordu’nun bilimle buluştuğu şenliğin açılış programına Vali Muammer Erol, Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, Cumhuriyet Başsavcısı Hasan Uçak, Altınordu Kaymakamı Erkan Karahan, İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Fatih Vargeloğlu, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. 

“Bilimin Altınordusu" adlı TÜBİTAK 4007-Bilim Şenliğinin açılış konuşmasını İlçe Milli Eğitim Müdürü Onur Bekyürek yaptı. Bekyürek, bilimin ışığında bir araya gelmekten büyük bir memnuniyet duyduklarını belirterek, bu etkinliğin sadece bilimle ilgilenenlerin değil, bilimin hayatın her alanına kattığı değerleri ve merak duygusunu paylaşmak isteyen herkesin buluşma noktası olduğuna dikkat çekti.

Bilimin insanlık tarihinin en temel taşlarından birisi olduğunun altını çizen Bekyürek, “Geçmişten günümüze insanlığın ilerlemesi, yeni keşifler ve teknolojiler hep bilime olan merak ve tutkuyla mümkün olmuştur. Bugün burada sizlerle birlikte bu merakın peşinden gitmeyi, yeni bilgiler öğrenmeyi ve deneyimlemeyi amaçlıyoruz. Atölye çalışmaları, etkinlikler ve söyleşiler sayesinde bilimle birebir etkileşimde bulunabileceğimiz, üretici, düşünme fırsatını yakalayabileceğimiz eşsiz bir ortamdayız” diye konuştu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler ise yaptığı konuşmada öğrencilere seslenerek, “Geleceğin şekillenmesi sizlerle birlikte olacak” dedi. 

Güler, Ordu’nun ve ülkenin gelişmesinin bilim ve teknolojiyle olacağını ifade ederek sözlerini şöyle tamamladı: “En iyi bilgi de yerinde bilgidir. Burada da sizler, bizler gibi bayrağı devralacaksınız ve Ordu’muzun geleceği, ülkemizin geleceği, insanlığın geleceği sizlerin atacağı adımlarla, yapacağınız araştırmalarla, alın ve emek teriyle, beyin ve düşünce teriyle bunları oluşturacağız. Bu gayretleri gerçekleştirdiğimiz takdirde büyük bir gelecek bizi bekliyor. Bu bakımdan sizlere emanet edeceğimiz bu ortamı, bu bayrağı çok daha yükseklere çıkaracaksınız. Bu da bilim ve teknolojiyle olacak. “İlim bilim bilmektir, ilim kendin bilmektir. Sen kendini bilmezsen bu nice okumaktır” diye de önce kendimizi bilerek, kendimizi düşünerek, çevremizi düşünerek bunu yapacağız.” 

Konuşmaların ardından 62 atölye etkinliğinin yer aldığı bilim Şenliğinin açılış kurdelesi Vali Muammer Erol ve diğer protokol üyeleri tarafından kesildi. 

Vali Erol, açılış sonrasında stantları gezerek bilgi aldı, öğrencilere başarılar diledi. 

“Bilimin Altınordusu" adlı TÜBİTAK 4007-Bilim Şenliği kapsamında  "Teleskop Gözlemi Etkinliğinde”; "Oryantiring Etkinliğinde"; "Bilim Tiyatrosu Etkinliğinde"; "Kahoot Bilim Yarışması”nda; “3DFosil Bilimi Müzesi Etkinliğinde”; "Origami ve Matematik Atölyesi Etkinliğinde”;  "Yenilenebilir Enerji Atölyesi Etkinliğinde”, Bedenden Oyuna Müzik, Wheel of Fortune Game, Robotik Kodlama, Planetaryum, Yaratıcı Drama Uygulamaları, English Workshop, Tasarım Dünyası, Yapay Zeka Atölyesi, Minik Bilim Kahramanları Atölyesi, Akıl ve Zeka Oyunları Atölyesi başta olmak üzere birçok etkinlik faaliyetlerinde bulunulacak. 

Bilim Şenliği 28 Eylül 2024 Cumartesi günü sona erecek. Haber merkezi

Bilim Şenliği Başlıyor Bilim Şenliği Başlıyor

Editör: Soner Özdemir