Ordu Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından eğitim toplantısına ilişkin şu bilgilere yer verdi:
“Ülkemizde varlığı ilk defa 2017 yılında tespit edilen Kahverengi Kokarca (Halyomorpha halys) tahripkar ve istilacı bir türdür. Başta fındık olmak üzere elma, armut, turunçgil, şeftali, ceviz, Trabzon hurması, mısır, fasulye, domates, biber, patlıcan gibi ürünlerde zarar yapan polifag bir zararlıdır.
Popülasyon artışı engellenmeli
İlimizin bazı bölgelerinde yoğun bir şekilde görülen bu zararlı, yaz mevsimi sonunda kışlamak için özellikle ev, depo, kömürlük gibi korunaklı alanları tercih ettiği için fiziki rahatsızlık oluşturmaktadır. ilkbaharda kışlaklardan çıkmadan önce yapılacak olan mekanik mücadele (kışlaklarda erginlerin toplanması ve imhası) yıl içerisinde oluşabilecek popülasyon artışını engelleyecektir.
Bu kapsamda zararlı organizmanın yaşayışı, zararı ve kışlak çıkışı öncesi yapılacaklar ile ilgili olarak il ve ilçe teknik personellere özel olarak ve ziraat odalarında çalışan tarım danışmanlarına yönelik olarak Tarım Bakanlığı Karadeniz Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü'nde görevli Ziraat Yüksek Mühendisi Kaan Altaş tarafından Ordu tarım ve Orman İl Müdürlüğü toplantı salonunda eğitim düzenlendi. Haber merkezi