Altınordu İlçesi Delikkaya Mahallesi’nde kendisine ait olan 6,5 dönüm fındık bahçesini aronya yetiştiriciliğine çeviren üretici Mithat Gürsu, Vali Erol’a bahçeyi gezdirerek detaylı bilgi verdi.

3 yıl önce aronya yetiştirmeye karar verdiğini söyleyen Gürsu, 4 bin kök aronya bitkisini diktiğini, bir kökten 10 ila 15 kg aronya çıktığını ve 5 yılda olgunlaştığını belirtti.

Valilik Aronya 1

Süper meyve!

Mahallede komşusu İbrahim Bayrak’ın da bahçesine 2 bin kök aronya diktiğini ve 20- 25 ton aronya elde edildiğini vurgulayan üretici Mithat Gürsu, anavatanı Kuzey Amerika olan aronyanın içeriği dolayısıyla da sağlık meyvesi olarak da anıldığını; içerdiği vitamin, mineral ve polifenol çeşitliliği ile “fonksiyonel-süper meyve” olarak ülkemizde Tıbbi Bitki Listesi’nde yer aldığını ifade etti.

“Üreticilerimizin yanındayız”

Vali Muammer Erol, aronya üretimi yapan çiftçi Mithat Gürsu’ya bereketli bol kazançlar dileğinde bulunurken tarımsal çeşitliliğin ve üretimin çoğalmasının önemine değindi ve tüketicilerin yeni lezzetlerle buluşmasının da önemli olduğuna vurgu yaptı. Erol, “Ordu Valiliği olarak her zaman üreticilerimizin yanındayız.” dedi.

Valilik Aronya 2

Vali Muammer Erol’un aronya üretimi yapan çiftçi Mithat Gürsu’ya gerçekleştirdiği ziyarette İl Tarım ve Orman Müdürü Kemal Yılmaz ile iş insanı Mehmet Şaşmaz da eşlik etti.

İlaç sanayisine destek

En yüksek C Vitamini ve antioksidan kaynağı olan kırmızı veya siyah renkte olan Aronya meyvesi sıkıldığında meyve suyu olarak kullanılabildiği gibi, ilaç sanayisinde değerlendiriliyor, pastalarda kullanılıyor; ayrıca reçel ve marmelat olarak da birçok alanda hoş bir tat olarak sunuluyor.

Valilik Aronya 3

Ordu fındığına rakip oldu: Hem pazar sorunu yok hem kazançlı! Ordu fındığına rakip oldu: Hem pazar sorunu yok hem kazançlı!

Editör: Merve Tepecik