Belediye hizmeti deyince şehir ve beldeler akla geliyordu, büyük şehir olduk başkan adaylarının söylemlerinde yine şehir ve beldeler var. Şehre en uzak köşede bulunan köyleri mahalle yapılan  yerleşim  alanlarına hangi hizmetlerin nasıl yapılacağına, şehir ve beldelere uygun ve uyumlu hale getirilmesi için projeler ortalıkta görünmüyor. Alt yapı, çöp toplama. kaldırım, oyun bahçeleri. Ailece oturulup eğlenilecek parklar, yollar ve köprüler gibi hizmetler nasıl ve ne zaman yapılacak

           İlimizin büyük şehir kervanına katılalı bir dönemi geride bıraktık. Görünen o ki belediyeler şehir ve beldelerde hizmetini tamamlamamış. Yapılmış olsa idi yeni adaylar teni yapacakları hizmetleri anlatmaya ihtiyaç duymazlardı. Yeni seçilen başkanlar şehir ve beldelerdeki kaldırımları söküp, yenileyecekse, deniz doldurarak alan yaratıp birilerine rant sağlayacaksa ,eski başkandan farkı ne olacak.

            Seçilen yeni başkanlar yönettikleri belediyenin ekonomik, sosyal ve siyasi yapısında radikal  değişime gidecek kararlar alarak, hizmet anlayışını kırsal alandan yana kullanırsa, en uzak köşedeki yaşam alanına halkın geri dönüşümünü sağlar. Dolaysıyla kırsal alanda üretimin, okullaşmanın ve huzurlu yaşamın önünü açarlar. Şehirlerde birikmiş tüketici toplumu da kırsala döndürerek , şehirlerin üzerindeki yükü hafifletirler.

            Daha doğrusu Atatürk'ün yolundan yürünerek, kalkınmayı köylüden ve köylerden başlatarak , yeniden Türk köylüsünü milletin efendisi yaparak. Hem yönettiği belediyeye ,hem de ülke yönetimine hizmet etmiş olurlar. Nasıl üreten toplumdan, tüketim toplumuna geçmiş isek, yeni yönetimler eliyle tüketici toplumdan, üretici topluma geçmenin önünü açarız.