Tiyatro nedir? İzleyici önünde, oyuncuların sahnede;  canlandırmak amacıyla yazılmış eserlere denir. Tiyatro bir sahne sanatıdır. Sergileniş şekliyle tiyatro bir konuşma ve eyleme dayanan bir gösteri sanatı olarak söylenebilir. 
Tiyatro Yunanca ‘theatra’  dan doğmuştur. Tiyatro bir edebiyat eseridir. Bu edebiyat eseri içinde oyunculuk, sahne düzeni, ışıklandırma, dekor, kostüm, müzik, dans gibi unsurlar mevcuttur. Tiyatro çeşitleri dram, trajedi, komedi, bale, opera, operat, revü, skeç gibi adlarla anılırlar. Tiyatrolar Devlet Tiyatroları, halk tiyatroları, bulvar tiyatroları, açık hava tiyatroları, şehir tiyatroları gibi isimlerle adlandırılmıştır.
Uluslararası Tiyatro Enstitüsü 1948 yılında kuruldu; ve 1961 yılında aldığı bir karar ile 27 Mart tarihini ‘ Dünya Tiyatrolar Günü ‘ olarak kabul etti. Her yıl tiyatro yapanlarca  ve sevenlerce 27 Mart günü ‘ Tiyatro Bayramı’  olarak kutlanır.
İlimizde ilk kez 1964 yılında  ‘Ordu  Belediyesi  Karadeniz Tiyatrosu’ olarak sahne aldı; ve 54 yıl boyunca sanat hayatına katkı sundu.   Ayrıca ilimizde Devlet Tiyatroları   vardır;  ve oyunlarını Ordu Kültür Sanat Merkezinde  sürdürmektedir.
Tiyatro yanlışları, güzellikleri, kötülükleri, doğruları, zekayı, mertliği, sertliği, kelekliği, direnci, ortaya koyarak, geçmişi, geleceği, günümüzü değerlendirmemize yardımcı olur. Tiyatro vücut dilini ortaya koymayı, dayanışmayı, estetiği, anlama duygusunu, düşünceyi uygulamaya sokmayı, toplum içindeki sorunların  gülünç, çirkef, iyi yönleri ile yansıtmayı ve çözüm önerilerini göstermeyi, topluluk önünde konuşmayı, doğru davranışlarda bulunmayı öğreten bir sanat dalıdır.  Milleti Millet yapan  duyguları, kimliği, karakteri ortaya koyan, geliştiren, topluma; Ulusal çıkarlar doğrultusunda hedef koyan edebi bir sanat dalıdır. 
Tüm Tiyatro oyuncularının ve tiyatro severlerin Dünya Tiyatrolar Gününü kutlar; bu alanda oyun sahnelendirenlere başarılar dilerim.