8. 3.2012 tarih ve 6284 Sayılı Yasa Kadının Korunması ve kadına yönelik şiddetin önlenmesine dairdir.  Yasanın amacı şiddete uğrayan;  veya şiddete uğrama tehlikesi bulunan kadınların, çoçukların, aile bireylerinin ve tek taraflı israrlı takip mağduru olan kişilerin korunması ve bu kişilere yönelik şiddetin önlenmesi amacıyla alınacak tedbirlere ilişkin usul ve esasları düzenlemektedir. T.C. Anayasası ve Türkiye’nin taraf olduğu Uluslar arası sözleşmeler; özellikle kadınlara yönelik şiddeti ve Aile içi şiddetin önlenmesi ve bunlarla mücadeleye ilişkin  Avrupa Konseyi Sözleşmesi ve yürürlükteki diğer yasal düzenlemeleri esas alır.

         Şiddet dediğimizde aklımıza kişinin fiziksel, psikolojik, cinsel, ekonomik, sosyolojik açıdan zarar görmesiyle veya acı çekmesiyle sonuçlanan veya sonuçlanması muhtemel hareketleri  kapsar.

        Kadına yönelik şiddet yalnızca kadın oldukları için uygulanan; veya kadınları etkileyen cinsiyete dayalı bir ayrımdır.

        Şiddet türleri fiziksel şiddet (dövme, vurma, fiili  hareketi içerir)  Psikolojik şiddet kadının ruhunu rahatlatmadan  yapılan  devranyonik davranıştır.   

        Cinsel  şiddet ise kadının isteği dışında cebren yapılan uygulamadır.  Ekonomik şiddet ise kadının hem kendisinin;  hemde  çoçuklarının barınma,  beslenme , giyim, gezme giderlerinin karşılayacak ekonomik kaynak bulamamasıdır.  Araştırmalar göstermiştirki geliri iyi; birbirini seven özellikli ailelerde şiddet sorunu olmuyor; hatta çoğunlukla anlaşamamazlıkta olmuyor. Şiddete sebeb olan özellikler işsizlik, para bulamama, alkol, geçmişten gelen borcu ödeyememe; eğitimsizlik, mesleksizlik gibi olumsuz koşulları kapsıyor.  

         Tüm bunların çözülmesi çift yönlü işsizliğin önlenmesi;  varsa şiddet olaylarını önleyecektir.