Toplumsal yaşamın ilk özelliği, SİYASAL yapı kazanmasıdır. Nedeni güvenlikten kaynaklanıyor. Güvenliği sağlamak üzere insanlar bir araya gelince idare edenler ve edilenler diye ayrışıyor. SİTE DEVLETİ ortaya çıkıyor.

Site devleti gelişemez ise başka bir site devletinin egemenliğine giriyor. Kuvvetli site imparatorluğa dönüşüyor. İmparatorluklar, bir süre sonra dağılır. ULUS DEVLETLER ortaya çıkar.

Ulus Devletler aşamasını yaşıyoruz.

Ulus devletler, borçlanıyor ve ekonomik egemenliğini kaybediyor. Dünyada borcu olmayan dört ülke var. Bunlar; Brunei, Makao, Palau ve Lihtenştayn dır.

Borcu kim veriyor sorusuna cevap, Dünya Bankası ve IMF. Bu kuruluşların gerçek sahipleri ve karar alıcıları kim?

-Karşımıza City of LONDON Bankerleri çıkıyor. City of London, Londranın ortasında otonom bir bölge. Burada, İngiliz yasaları geçmiyor.

Dolar egemenleri, borç ile ulus devletleri kontrol ediyor. Bununla da yetinmediler, ulus devletlerin yerine yeni dünya düzeni adı altında bir yapılanmayı gerçekleştirmeye çalışıyor.

Yeni Dünya Düzeninde,

1. Tek Hükümet Olacak,

Küçük ekonomileri dolar ile idare etmek kolay. Dolar egemenleri, ulus devletleri bölmek için her yolu deniyor. Bunun için ırk, din, mezhep ve diğer ayrımcılıklar kullanılıyor. Dünyada devlet sayısı 206 rakamına ulaştı. Bölünmeler teşvik edilerek, devlet sayısı artırılıyor. Devlet sayısı arttıkça, ekonomiler küçülüyor. Küçülen ekonomileri dolar ile idare etmek kolaylaşıyor.

Devletlere borç veriliyor. Borç alan devletlerin ekonomik egemenliği, borç verene geçiyor. Alacaklılar (Bankerler) IMF yoluyla ekonomik egemenliği kullanıyor.

2. Tek Millet olacak,

İnsan hakları beyannamesi ile tanımlanan “temel hak ve özgürlükler” konusunda ortak anlayış kabul görüyor. Ancak tek millet yaratmaya yeterli değil. Milletlerin örf-adet ve geleneklerinin de yıkılması gerekiyor. Paraya önem veren, para için her şeyi yapan bir toplum yaratılıyor. Bu amaçla medya kullanılıyor.

3. Tek Ekonomi olacak,

Sermaye Piyasalarında bu aşama, borsalar kanalıyla gerçekleşti. Dünyadaki menkul kıymetler borsaları birbirleri ile entegre çalışıyor. Sırada emek piyasası var. Ancak, dünya nüfusu buna izin vermiyor. Nüfusun azalması gerekiyor.

4. Nüfus azalacak,

Ekonomi geliştikçe, refah öne geçiyor. İnsanlar daha az çocuk yapıyor ve nüfus azalıyor. Bu kural zaman ile yarışıyor. Zamanı kısaltmak için insanları ikna etmek gerekiyor. İkna edilemez ise sırada zorlayıcı tedbirler bekliyor.

Şinasi KARA