Bilindiği gibi Orduda tarım alanında fındık meyveciliği, sulak veya sulanabilen alanlarda kivi meyvesi; ve arıcılık yapılmakta. 750 metrenin üzerinde olan rakımlardada; şu anda katma değeri iyi olan ürünlerlerde üretilebilir. Yıllar önce Ordu’nun yüksek yerlerinde patates yetiştirilirdi. O zamanın şartları içinde aile tarımı (kendi tüketimlerine yönelik ) şeklinde ortaya çıkıyordu. Ordu’nun fındık olmıyan yüksek yörelerinde ve yaylalarında bu sebze yetiştiriciliğinin; özellikle % 20 ye kadar meyilli arazilerde traktör kullanarakta yapılabildiğinden; maliyetler düşük; ihçilik az olacağından; bu tarımı yapacak veya yapanlara kazanç temin edebilir. Diğer yandan 750 rakımın üzerinde olan ve çok rüzgar almıyan yerlerde ceviz meyveciliği yapılabilir. Özellikle içinde zar olmıyan yüksek verimli kültür tiplerinden dikildiğinde; üretim maliyeti son derece az olan bir meyvecilik çeşididir. Üretici sadece bahçesine fidanı dikiyor; fidan yeterli büyüyüp ürün verebilecek duruma geldiğinde; hasat zamanı ağaca titreşim uygulayarak döküyor; yere bir yaygı yayarak topluma işini yapıyor.
Çevizin tüketimine gelince; tüm tatlı çeşitlerinde; ayrıca insan sağlığına yararlı çerezlik olarak tüketilebildiğinden; kazanç sağlıyabilen bir ürün olarak ortaya çıkıyor.
Diğer yandan şu anda 2018 e kadar AB. (Tarım destekleri ve ipard Programı uygulandığından) tarımsal yatırım yapanlara(hayvancılık destekleri kapsamı içinde) başvuru tekliflerimizin % 50 si kadar hibe desteği sağlanıyor. Hayvan barınağı,(ahır ); ot ve yem depoları; bu tesislere ait büro (yönetim yeri); kombine (kesim yeri), soğuk hava deposu gibi yatırımlara; projelendirmek ve fiilen yatırımın içinde olmak koşulu ile (hayvan alımı dahil/ ağıl/ koyunculuk); yatırımın KDV hariç yatırım tutarının % 50 si kadar tarım destekleri ve ipard programı kapsamında hibe yatırım parası ödeniyor.) (İpard/ Insrument for pre accession rural development) (Türkçe anlamı; kırsal kalkınma için katılım öncesi yardım aracı) Ayrıca çobanlara (şu an çalışan olabilir) yıllık beşbin lira destek ödemesi yapılıyor. Burada amaç özellikle yurt içinde yetmeyen et ve diğer hayvansal ürünlerin üretimini çoğaltmak; önce yurt içi talebi karşılamak; sonrada mümkünse dış satıma yöneliktir.
Diğer yandan yaylaların birleştirilmesi projesi içinde ve eko turizmin oluşması sonucunda; özellikle alabalık üretimide, bu alanda yatırımcıları bekleyen önemli bir tarımsal üretim işkoludur.