Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü  (FAO)  16 Ekim’i ‘Dünya Gıda Günü’  olarak kabul etti. ‘FAO’  teşkilatı her yıl 16 Ekim’de toplanarak, değerlendirme ve önerileri;  göz önüne alarak, çözüme yönelik hedeflendirmeler yapar.  Yapılan hesaplamaya göre dünya nüfusunun 1 milyarı yeterli  beslenemekte;  bu nedenden hastalanmakta  ve  sağlıksız  ortamlarda  yaşamlarını  sürdürmektedirler. Her yıl  ‘FAO’ tarafından belirlenen bir konu üzerinde gıda günü etkinlikleri; gıda üretimi ve tüketimi;  gıda güvencesine ilişkin konular gündeme alınarak;  küresel  anlamda büyük önem taşıyan açlık; ve açlıkla mücadeleye dikkat çekmek amacıyla programlar düzenleniyor.

        ‘ FAO’  bu yıl dünya gıda günü temasını  ‘Küresel gıda Fiyatları – Krizden istikrara’ olarak belirledi. Ülkemizde ise besin üretimi;  ülkemiz tüketimini karşılamakta; bu konuda bir sıkıntıyla karşılaşılmamaktadır;  ve Tarım alanında kendi kendine yeten Dünya’da 7 ülkeden biridir.  Türkiye’de beslenme sorununun çözümü amacıyla ‘Milli Gıda  Yüksek Kurulu’ adında bir kurul oluşturulmuştur. Bu  kurulun görevleri  içinde gıda ile ilgili yasal düzenlemeleri   incelemek;  yetersizlik varsa  ilgili bakanlığa  öneri  arzetmek;  besin  maddelerinin  üretim ve tüketimini  inceleyip sorunlu olan varsa tesbit etmek;  beslenme sorunlarına karşı çözüm üretmek  olarak açıklanabilir.

           Yeterli gıda üretemeyen ülkeler  gelecekte  birçok  sorunla  karşı karşıya kalacaklar ve gıda ithali için döviz ihtiyacı içinde olacaklar;   Bu anlamda  tarımsal üretimin önemini ortaya koyup; gelecekte sıkıntı yaşanmaması için alınması gereken tedbirler  ‘FAO’ tarafından  uygulamaya  koyuluyor;  ve  ‘FAO’ stratejik planına göre dünya nüfus artış hızı;  göz önüne alındığında mevcut tarımsal üretimin % 70 civarında artırılması gerektiğini  söylüyor.   Bütün bunlar tarımsal üretimin  önemini gösteriyor.