Birkaç gün önce Perşembe Yaylası’na gittim. Gördüğüm bazı eksiklikleri ve güzellikleri de yazmam gerektiğine inandığım için yazdım. Fatsa Çatalpınar arasındaki yolun halen bazı kısımlarının yapılmadığı; yolun yer yer çok dar olduğunu belirtmeliyim. Esas olarak Fatsa Çatalpınar arasına bölünmüş yol, ihtiyaç durumunda; çünkü burası Fatsa Reşadiye yolunun da başlangıcı; ayrıca buradan Korgan, Çatalpınar, Kabataş, Aybastı, Çamaş, Gürgentepe, Gölköy İlçeleri; ve Perşembe Yaylası’nın da ana kara yolu durumundadır. Karayolları Çatalpınar İlçesine yaptığı Çevre Yolu çok güzel olmuş; özellikle ağır vasıta araçlar artık şehir içine girmeden yollarına devam ediyor. Aynı durum Kabataş İlçesi’nde de mevcut; yapılan tünellerle ve köprü ile araçlar; ilçe içine girmeden çevre yoluyla yollarına devam ediyorlar. Bu yolun bazı dış bükey kesitlerinde; tünel yapılırsa yolun çok daha iyi duruma geleceğini söyleyebilirim. Aybastı çevre yolu henüz başlamamış; ama büyük bir ihtiyaç; çünkü yük araçları İlçe’nin içinden zorlukla geçiyor. Aybastı Çevre Yolu’nun yapılması sorunu bir an önce çözecektir. Aybastı’nın mesire yerleri Kabaktepe, Kent Orman Alanı son derece güzel alanlar.
Perşembe Yaylası bulunduğu konum itibarı; ve ağaçlandırması daha yoğun devam ederse ileriki aşamada daha fazla ziyaretçi alabilir. Yaylanın deniz tarafına ve yüksek tepe noktalarına üç yıldızlı bir tesis yapılırsa; yoğun talep alacağını sanıyorum.
Korgan Yaylası’na gitmek için Çiseli Şelalesi yolundan sağa saparak gittik. Yolun bir kısmı stablize; daha sonra beton yol var. Yayla’nın batı yönünde yeni tesis edilmiş et lokantaları var.
Özel programlar içinde; yaklaşık 150 kişinin oturabileceği, borudan yapılmış tribünlü bir alan mevcut; konser, güreş müsabakaları ve benzer programlar için tesis edilmiş. Daha sonra beton yoldan Korgan yönüne giden yol üstünde İteniçi Tesislerine uğradım. Burası özel sektörce işletiliyor. Henüz bazı yerlerinde yapım devam ediyor. Bangılov evler tesis edilmiş; büyük restoranı, ve canlı alabalık havuzu var. Halen tesisleşme devam ediyor.
Daha sonra Kumru’dan Dokap’ça yapım maliyeti karşılanan; yaylalara ulaşım ve yol birleştirme programı içinde yapılan; yaklaşık Kumru’nun güneyinden; 5 km sonra başlıyan; ve Korgan Belalan Mahallesinden, Tokat Çamiçi Yaylası’na giden; yola bağlantı sağlıyan yolun durumunu inceledim. Yol yaklaşık 25- 30 km ve tamamen vadiden (sis tutmaz alan) gidiyor. Yolun 3, dört yerinde otuz kırk metrelik henüz tamamlanmamış fiziki kısım var. Yolun yapımı iki yıldır durmuş ve eski kaplama asfalt, yapılan kısımlarda bozulmuş; bu yol düzenlenip; yeniden asfaltlanırsa Kumru İlçesi’nden Çamiçi ve Niksar ulaşımı çok iyi duruma gelebilir.
Akkuş’a 1,5 km kala Akkuş Belediyesi’nin Kertil Sosyal Tesisleri var. Güzel tanzim edilmiş ormaniçi bir alan; ama fiyatları yüksek diyebilirim.
Akkuş’dan daha sonra eski beldeler olan Salman ve Akpınar’ı gördüm. Akpınar’dan sonra Orman içinde yapılan Ekizce, Çaybaşı İlçeleri; ve Mahallelerine su sağlıyan veya sağlıyacak içme suyu göletini gördüm. Göletin yakın çevresi tamamen orman alanı; bu yönüyle çok güzel bir yere tesislenmiş. Bu gölet oldukça büyük; içme suyu barajı durumunda; sonrasında İkizce İlçesi’nin yoğunoluk ve Kaynartaş mahallelerini gördüm. İkizce İlçesi’nin ana grup mahalle yolları çok dar; iki otomobil yana yana geçişirken çok yavaşlamak zorunda; çünkü çok dar. Yer yer genişletme çalışması başlamış; ancak bitirilemediği gibi; eski şekliyle duruyor. Sayın Büyükşehir Belediye Başkanına sorumuz; İkizce grup mahalle yolları neden yapılmıyor burası üvey evlat mı?
Sonrasında İkizce’den Ordu’ya yola çıktık; İkizce’den Devlet Ana Kara Yolu’na ulaşım sağlıyan yolun yaklaşık 5 km lik kısmı yapılmamış; eski şekliyle duruyor. Galiba elden kalan elli gün kalıyor.