Daha önce İlimizin doğu tarafını anlatmaya çalışmıştım; bu kez batı yönünü biraz daha detaylı anlatmaya çalışacağım. Şu anda bayramın son günü; yarından itibaren bayram bitiyor; ancak tatil 9 gün olduğu için; tatilciler ve kendi yakınlarını; akrabalarını; ve ilini ziyaret edenler için daha 4 günlük bir zaman var.

     Havalar bu ara çok az yağışlı ve genelde serin gidiyor. Dolasıyla deniz havası pek yok gibi; özellikle yaylalarımız için serin havalar çok daha gezmeye, görmeye, oksijenli ortamda yaşamaya çok uygun.

      Eğer Ulubey, Gürgentepe, Gölköy yolundan giderseniz; Gürgentepe’den itibaren yol Gölköy yönüne yapılamadı. Dolasıyla burada ulaşım yönünden büyük sorun var. Gölköy’ün turistik yerlerinden biri olan Ulugöl; Gölköy’den itibaren 17 km; serin havasıyla şu anda tam ziyaret edilecek zamandır. Eğer Perşembe Yaylasını gitmek istiyorsanız; yol Fatsa’dan sonra Çatalpınar, Kabataş, Aybastı; sonra Perşembe Yaylasına yaklaşık 17 km çekiyor. Fatsa Perşembe Yaylası Yolu; yaklaşık 69 km; yaylanın yüksekliği, yaklaşık 1500  metredir. Yayladan önce; Aybastı’nın Kabaktepe  orman içi mesire yeri, ve Kent Ormanı dinlenme alanı görülecek yerlerdendir. Daha sonra Menderesleri ile tanınan Perşembe Yaylası’na ulaşıyorsunuz. Yaylada büyük bir gölet var; buraya özel bir güzellik katıyor. Çiseli Şelalesi önemli görsel güzelliklerdendir. Burada ‘Emir Kümbet şehitliği’ ziyaret edilecek yerlerdendir.  Perşembe Yaylası’nın batısından yolu bulup gidebilirseniz; kısa bir süre sonra Korgan Yaylası’na ulaşabiliyorsunuz. Korgan Yaylası’nda tesis yok; burası daha çok; yaylada evi olanlara ve hayvancılıkla uğraşanlara uygun bir yayla. Yaylaya ulaşmak için; burada beton yol var; beton yol üzerinde; İteniçi  Yaylası’nda; İteniçi Piknik Alanı var. Yolun devamında Korgan Çamiçi, Niksar Yolu’na çıkıyorsunuz. Bu yol asfalt güzel bir yol; buradan devamla Tokat’ın Çamiçi Yaylasına gelebiliyorsunuz. Çamiçi’nden Akkuş’a gelirken Akkuş Kertil Orman içi Dinlenme Yeri’de Akkuş’ta önemli bir mesire yeri;  Akkuş’a 1,5 km dir.