Her yıl bir kere yaylaya giderim; geçen yılda Çambaşı Yaylası üzerinden Karagöl’e çıktım. Hava fevkalede iyi olmazsa gitmezdim; ve gördüğüm sorunları yazmadan duramadım; çünkü her konuşan turizmin Karadeniz'de hak ettiği yere gelmesi ve bölgeye pastadan pay taşıması gerektiği görüşündedir. Ancak çok yetersiz altyapılarla bu olmaz; bu sorunları çözmemiz gerekiyor.
Biliyorsunuz Karagöl bir Krater Gölü (Giresun İli sınırları içinde) ve aynı bölgede yedi krater gölü olduğu biliniyor. Ancak bu yollarda giderken ne bir yer tarifi yapan lefha; ne gelinen yerin adı var; ve gidilecek yerin yön işareti var; Çambaşı'ndan itibaren Karagöl yaklaşık 25 km dir. Bu güzergahın bazı yol altyapıları varsa da; çoğunlukla altyapısı yok. Bu yolun Ordu Büyükşehir Bölgesinde; kalan yaklaşık 15 km lik kısmı Ordu Büyükşehir Belediyesince kaplama asfalt olarak yapılarak çözülmesi; Giresun Bölgesinde kalan kısımların ve Bektaş Yaylası ile Karagöl Yaylası arasında kalan kısımların da ‘Giresun Özel İdaresi’nce kaplama asfalt yapılması durumunda bu sorun çözülecektir. Buralarda ulaşım sadece 15 Mayıs 1 Ekim arasında yoğun olmaktadır. Kışın ulaşım yoktur. (Hava şartları nedeniyle yol inşaatıda ancak 15 mayıstan Ağustos bitimine kadar olabilmektedir.) Anlattığımız güzergah Ordu ve Giresun’un tanıtımı için Vosvos Şenliğininde kullanılan güzergahtır. Eğer yol kaplama asfalt yapılırsa, hem iç turizm; belki sonrada dış turizm açısından turist çekebilecek özelliktedir. Bektaş Yaylasından Giresuna kaplama asfalt güzel bir yol vardır. Anlatmaya çalıştığımız güzergahta asfalt yapılırsa; hem bölgede hayvancılık yapan çiftçiler; hemde yaylaya turistik maksatla gelen doğaseverlerede kolaylık sağlıyacaktır.
Diğer yandan Mesudiye Çambaşı bağlantısıda son derece önemlidir. Bu yolun Çambaşından Yeşilceye kadar olan kısmı yapılıdır, ve yeterlidir. Yeşilce Mahallesinden Mesudiyeye kadar olan güzergah; yeşilcenin aşağısından geçen dere vadisinden , yeniden yapılmalı; veya mevcut yol karayolları standardlarına eriştirilmelidir (mevcut şekliyle çok dar ve gereksiz virajlarla doludur; bu nedenden ulaşım çok zaman alıyor ve yorucu oluyor.) Bu kısım Ordu Büyükşehir Belediyesinin görevi içindedir.
Tüm bu altyapılar iyi duruma gelirse Ordu ve tüm Karadeniz turizm anlamında; turizm pastasından beklenen payı alabilecekler; ve hem ilimiz; hem Karadeniz Bölgesi sakinlerinin yaşam standardı yükselecektir.