Yaşadığımız Dünya’da ülkelerin en önemli gelir kaynaklarından biride turizmdir. Bu bağlamda turizm pastası oldukça büyüktür; ve gelecekte  dahada büyüyecektir.  Bu pastadan daha çok pay alabilmek için gerek altyapıların gerekse turizm dönük yatırımların gerçekleştirilmesinden geçer.  Türkiye 2014 te turizmden 34,5 milyar dolar gelir sağlarken; 2015 te 31 milyar dolar; 2016'tıda 22,2 milyar dolar; verilen bir yığın teşviğe rağmen; 2016'ya göre % 18,9 artarak 26,3 milyar dolar oldu. 
       Son yıllarda Karadeniz’de turizmde iyi yerlere geldi; ve önemli sayıda turistde Karadeniz Bölgesini geziyor. Bu bağlamda İlimizde önemli sayılabilecek bir potansiyele sahip;  Bu bağlamda yeşil yol dediğimiz eko turizmine dönük  (doğa turizmi); yol bağlantılarının turist otobüslerinin rahatça hareket edebilecekleri genişlikte ve  asfalt olması gerekiyor.  Konaklama merkezlerinde otel  ve bunun gibi  ihtiyaçlar için  yeterli sayıda  tesisleşme olması gerekiyor. Bunları yaparsak yaylaların birbirine bağlanması (yeşil yol  Projesi)  çok önemli sayıda turisti Karadeniz Bölgesine çekebilecektir.  Örnekleme yaparsak;  Rize Ayder Yaylası ve Trabzon Uzungöl Yaylası bunlara  örnektir.
       İlimizde bulunan Çambaşı Yaylası ve Perşembe Yaylası ve Ulugöl doğa parklarını yeşil yolla enteğre edersek;  daha çok  turist ilimizi de ziyaret edecektir. 
       İlimizin turizm değerinin artması için ilimizde de bazı müzelerin kurulması gerekiyor.  Bunlardan birisi Arkeoloji Müzesi; bir diğeri, Eski Araba Müzesi, üçüncüsü ise Fındık tarihi ve fındık üretiminde kullanılan malzemeler Müzesi gibi; bu arada Şehir Hastanesi yapılacak diye on beş milyon masrafla yapılan Botanik Parkı’nın yıkılması ise son derece olumsuz olmuştur.