29 Ekim 1923 te Cumhuriyetin ilanı ile Türkiye Cumhuriyeti resmen kuruldu. Birçok alanda eksiklikler yeni yasalar çıkarılarak giderildi. Hızla ekonomik, sosyal, kültürel, siyasi reformlar yapılarak Türkiye Cumhuriyetinin her alanda Dünyanın ileri Ulusları içinde yer alabilmesi için gerekli siyasi hakları kapsayan yeni yasalar çıkarılarak; kadınlara a seçme, seçilme hakları verildi.
3 Nisan 1930 da çıkarılan Belediye Yasasıyla 18 yaşından büyük tüm kadınlara, belediye seçimlerinde ‘oy kullanma ve seçilme hakkı tanındı’ Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde 26 Ekim 1933 te Köy Yasasının 20 ve 25 ci maddelerini değiştirildi. Bu yasayla kadınlara köy ihtiyar heyeti ve muhtar seçimlerinde ilk kez seçme ve seçilme hakkı tanındı.
Türk Kadınları siyasi haklarını tam olarak Köy Kanunundaki değişiklikten sonra 5 Aralık 1934 te aldı. Anayasada yapılan değişiklik ile 22 yaşını bitiren kadın ve erkek her Türk; Milletvekili seçme hakkına sahiptir denildi. Bir başka değişiklik ile 30 yaşını bitiren kadın ve erkek her Türk, Milletvekili seçilme hakkına sahiptir; denilerek kadınlara ilk kez Milletvekili seçilme hakkı verildi. 8 Şubat 1935 tede ilk defa Milletvekili seçimlerinde 18 üyelik elde ettiler.