Her yıl 21 – 27 şubat arasını vergi haftası olarak kutlarız. Vergi Haftası kutlama amacımız; toplumda sağlıklı bir vergi bilincinin oluşması; verginin tabana yayılması olgusunun benimsetilmesidir. Anayasamıza göre kamu giderlerini karşılamak için; mali gücüne göre herkes vergi ödemekle mükelleftir. Ülkelerin gelişmişlik ölçütlerinden biri olan verginin tabana yayılması ve verginin adil olarak; dağılımını sağlıyabilmek için toplumda vergi bilincinin oluşturulması ve vergi ödeme alışkanlığının kavratılması olgusu yatar.
Vergi; Devletin adalet, savunma, eğitim, sağlık, sosyal güvenlik, enerji, dış ve iç güvenlik, koruma, altyapı, üstyapı, aile ve sosyal hizmetler ve diğer görevlerini yapabilmek için mükelleflerden yasaların öngördüğü miktarda devletin aldığı paydır. Dolasıyla Devlet vergi yoluyla işletmelere; hem de kazançlara ortaktır. Vergilendirmede iki taraf vardır; bunlardan biri vergi verme durumunda olan mükellef; diğeri verginin alacaklısı olan taraf; olan Devlettir.
Mükelleflerin vergiyi neden ödedikleri; ve ödedikleri verginin kendilerine ne şekilde geri döneceğini bilmesi önemli bir husustur. Vergi bilincinin her kesimdeki ve yaştaki insana kavratılması ve benimsetilmesi önemli bir özelliktir.
Vergi çeşitleri; Katma Değer Vergisi (KDV); Özel Tüketim Vergisi (ÖTV); Gelir Vergisi; Kurumlar Vergisi; Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV ); Şans Oyunları Vergisi; Özel İletişim Vergisi (ÖİV ); Harçlar; Belediye Vergileri; Emlak Vergisi; Veraset ve İntikal Vergisi; Damga vergisi; Stopaj Vergisi; Gümrük Vergisi.
Vergi konularını; Mükellef ile Maliye Bakanlığı arasında köprü görevi gören Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirler; Serbest Muhasebeciler ile çözüm bulunuyor.