Her yıl Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı okullarda ‘Tutum Yatırım ve Türk Malları Haftası’ kutlanır. Bu zaman dilimi aralık ayının 12 si ile 18'i arasını kapsayan tarihleri içerir. Amaç yetişen çocuk ve genç nesile yerli malı kullanmanın ve yerli malı üretmenin önemini ‘Tutum Yatırım ve Türk Malları Haftası’ ile öğrencilere benimsetmek; gündemin önemini her seviyedeki öğrenciye ve genel anlamda Türk toplumuna benimsetmek; yerli malı üretmenin ve tüketmenin Türk Ekonomisi anlamında; ne denli önemli olduğunu göstermek ve tüm toplumu bu anlamda bilinçlendirmektir.
Ayrıca ürettiğimiz malları; daha iyi kalitede üretebilmemiz için yapılması gerekenleri; bunun için gerekli üretim teknolojilerini ve teknoloji donanımlarını dünya kalitesinde üretebilmek hedeflerine yöneliktir. Elbette yerli malı kullandığımızda; yerli üretimi teşvik etmiş olduğumuz gibi; desteklenen kurum ve şirketler daha iyisini; daha gelişkinini; yurt içinde ve dışında daha çok satılabilecek malları üretmeyi teşvik eder. Böylece ekonomik anlamda büyüyen şirketler ve kurumlar çok değişik alanlarda da farklı malların üretimine girebilecekler; zaman içinde kaliteye gidebilecekler. Böylece Dünya Pazarlarına satılabilecek kalitede mal üretebilecekler; bunun anlamı ise yüksek rakamlı satışlardan elde edilecek dövizin ülkemize girmesi; gelen paranın; yeniden değişik alanlardaki üretim ve teknolojisi gelişmiş sanayii kollarını; geliştirecek; bunun sonucu da çoğu sektörlerde gelişkin mal ve hizmetleri üretebilme hedeflerine gider.
Sonuçta Dünya Pazarlarına satılabilecek kalitede malların üretilmesini doğurur; yüksek ihraç rakamları, çok büyük girdiler sağlar; büyüyen girdiler zengin toplum ve ulusları ortaya çıkarırlar. Zengin ulus; zengin millet demek; sorunlarını çözmüş; mutlu insanların oluşturduğu toplum demektir.
Ekonomik olarak güçlü olan toplumlarda terör olmaz; toplumsal zorluklar olmaz, geçim zorlukları olmaz; çünkü herkesin işi, aşı, üretimi ve sosyal güvencesi vardır. Bu toplumlar güçlü ülkelerin toplumlarıdır.