Dünya Kadınlar günü veya  ‘Dünya Emekçi Kadınlar Günü’ her yıl 8 Martta kadınlarca kutlanan ve Birleşmiş Milletlerce kabul edilmiş ve Uluslararası oluşmuş bir gündür. Peki neden 8 Mart günü ‘Emekçi Kadınlar günü’ olarak kabul edilmiş. 8 Mart 1857 tarihinde Amerika’nın Newyork kentinde 40 bin dokuma işçisi; daha iyi çalışma koşulları istemiyle; bir tekstil fabrikasında greve başladı. Amaçları ücretlerinin o günün koşullarında iyileştirmek; çalışma şartlarında  iyileştirmeler ve çalışma saatlerinin azaltılması idi.  Polisin işçilere saldırması ve işçilerin fabrikaya kilitlenmesi, peşinden çıkan yangında; işçilerin fabrika önüne kurulan barikatlardan kaçamamaları sonucunda çoğu kadın 129 işçi yanarak can verdi.
27 Ağustos 1910 tarihinde Danimarka’nın Kopenhang kentinde 2. Enternasyonale bağlı kadın toplantısında (Uluslar arası  Sosyalist Kadınlar Konferansı) Almanya Sosyal Demokrat Partisi önderlerinden Clara Zetkin, 8 Mart 1857 tarihinde tekstil fabrikasında çıkan yangın sonucu ölen işçiler anısına 8 Martın ‘Dünya Emekçi Kadınlar Günü’ olarak kutlanması önerisini getirdi ve öneri kabul edildi. ‘Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’ 16 Aralık 1977 tarihinde 8 Martın; ‘ Dünya Kadınlar Günü’ olarak anılmasını kabul etti.  Ülkemizde ise  1984 yılından sonra her yıl çeşitli kadın örgütlerince ‘8  Martın  ‘Dünya Emekçi Kadınlar Günü’ olarak kutlanmasına devam ediliyor.
Kadınların 8 Mart tarihinde kendi sorunlarını ortaya koyup; bunlara çözüm aramaları; güçlerini birleştirerek işitsel, görsel medya organlarında sorunlarını  ortaya koyup; çözüm aramaları ve kadınlar arasında dayanışmayı ortaya  koymaları; son derece önemli ve kadın haklarının Ülkemizde ve tüm dünya’da istenen düzeye erişmesini anlamında gereklidir.  ‘Dünya  Emekçi Kadınlar Günü’ kadınların sorunlarını  ortaya koyarak; bunları tüm Basın, Yayın ve medya araçları ile gündeme getirip tartışmaları  Ülkemizde ve Dünya’da kadınların haklarını elde etmelerinde iyileşmeler sağlayacaktır. Tüm Kadınların ‘8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’ Kutlu olsun.