Demokrasi terimi Türkiye’de son yıllarda anlamı ve özü bilinmeden de olsa en çok kullanılan kelimelerden biri haline geldi. Bu duruma en azından slogan düzeyinde de demokrasi bilincinin yayılması açısından olumlu bakmak mümkün. Demokrasi bilindiği üzere özgür bireylerin yapacağı özgür tercihler üzerine kurulu bir rejimdir. Ancak ilimizde partimize kayıtlı üyelerin halen takım tutar gibi birilerinin emrinde imiş şeklinde düşünülmesi, üyelerimizin özgür iradesini kullanamaması gibi etkenler doğurduğu gibi özgür bir seçim olacağını da iddia etmek zor.Üyelerin tercihleri birilerinin elinde olmadığı gibi hiç kimsenin de tekelinde olmamalı,tüm üyeler özgür iradesini kullanarak tercihlerini kullanmalı,üyelerin demokratik oy hakkına adaylar saygılı olmalı,tüm aday adaylarına da üyeler saygılı olmalı, tüm aday adaylarını dinlemeli ve tercihlerini ona göre yapmaları gerekmektedir.
Milletvekili adayları gerçekleştirdikleri ziyaretlerinde, diğer aday arkadaşları hakkındaki olumsuz söylemlerinden kaçınmaları da, erdemliliği getireceği aşikardır. Milletvekili olmak için başvuru yapan adaylar sıralamaya girsin veya sıralama dışı kalsalar dahi yedi haziran seçimleri için sahada olmaları ve birlikten kuvvet doğar ilkesi çabası içerisinde çalışmaları mutlaka başarıyı getirecektir.Üyelerimizin özgür iradesine şucu bucu şeklinde ipotek tesis edilir ise, sandığa gitmemizin demokrasiyle uzaktan yakından alakası olamaz. Demokratik bir seçimin gerçekleşmesi için ilçe örgütlerinin üyelerin üzerinden ellerini çekmeleri gerekmektedir. Kısacası seçilecek ile seçenin karşı karşıya bırakılması, aksi halde, demokrasiden söz etmek başka bahara olacaktır.
Artık hepimizin görmesi gereken şey; Cumhuriyet’in hedeflediği özgür ve bağımsız, akıl ve bilimi kendine rehber edinmiş çağdaş insanı yaratamayan bizler, demokrasicilik oyunuyla avutulduğumuz sürece sürekli yerimizde sayan, uyutulmaya ve geri kalmaya devam eden bir toplum olarak kalmamız kaçınılmaz olur.