Bu söylem, İskenderiye Kütüphanesinin kapısında yazılı duruyordu. Din adamları, önce bu yazıyı kaldırdılar. Sonra, Kütüphaneyi yaktılar.
İskenderiye Kütüphanesi de, Matematik-Fizik-Kimya-Anatomi, Botanik ve Astronomi konularında kitaplar ve bölümler vardı. Kütüphaneye girip de BİLİMİN CAZİBESİNE katılanlar, 325 yılından sonra, karşılarında papazları buldular. Bilim ile papazaların sorunu vardı. Bilim ilerledikçe, papazların halk üzerindeki egemenliği azalıyordu.
İskenderiye kütüphanesinin ilk kurbanı, Matematikçi Hypatia olmuştur. Papazlar, onu yakarak idam ettiler. Onun idamı ile, Hristiyan Aleminde, bilim aşkı sönmeye başlamıştır.
Papazlar yetinmediler. Bizans İmparatoruna ''sen tanrının teğmenisin'' diyerek, ikna etmeyi başardılar. İmparator, 391 yılında, Hristiyanlığa ters düşen kitapların yakılmasını emretti. Bilge kişiler, kitapları saklamayı başardılar. Papazların cahil olması, kütüphanecilerin işini kolaylaştırıyordu.
Felaket 642 yılında geldi. Şehri feth eden İslam Halifesi Ömer, Kütüphanedeki kitapların tamamını yaktırdı. Beni şaşırtan, Hz. Ömer gibi bir kişinin kütüphaneyi yaktırmasıdır. Zira, İslam, bilim ile çatışmıyordu.
Hz. Ömer'in kitapları yaktırması, dünyayı bilimden mahrum etmiştir. İnsan oğlu, bin yıl sürecek karanlık çağı yaşamak zorunda kalmıştır.
Tanrının gazabına karşı, bilim insanı koruyor. Tarihi üç örnek, konuyu anlamak için yetiyor.
1. Antik Mısırda, ortalama ömür 25 yıl idi. İnsanlar en çok diş iltihabından ölüyordu. Anatomi konusundaki gelişmeler, ortalama yaşı 80 lere çıkarmıştır.
2. Papa Gregor ''Kediler şeytandır, katledilmesi vaciptir'' diye fetva vermişti. Avrupa’da kedi katliamı başladı. Fareler çoğaldı ve VEBA mikrobunu yaydılar. Avrupa nüfusunun yarıya yakını vebadan öldü.
3. Din adamları deprem için ''İlahi taktir' diyor. Bilimi göz ardı edip, tedbir almayanların suçunu gizliyor. Bedelini vatandaş, göçük altında kalarak ödüyor.
Tanrının gazabı cehalet ile geliyor. Cehalet ise, insanları ızdıraba mahkum ediyor. Bilimi göz ardı edenler, bedelini ağır ödüyor.
İskenderiye kütüphanesinin girişindeki ''BİLİM SİZİ TANRILARIN GAZABINDAN KORUR'' ifadesi, güncelliğini koruyor.