Toplumların sosyo-ekonomik gelişmeleri konusunda DOKTORA yaptım. Mecburen ekonomi tarihini incelemek zorunda kaldım. Tarih şunu gösteriyor.

İmparatorluklar doğar-büyür-belli bir zirveye ulaşır-zirveden sonra durgunluk ve gerileme dönemi başlar. Yıkılma sürecine girilir. İmparatorluklar önce EKONOMİK olarak yıkılıyor. Son savaşı yapıyor ve kaybediyor.

Bu kural BATI ROMA-BİZANS-VENEDİK-İNGİLİZ İmparatorlukları için yaşanmıştır. Osmanlı da aynı kaderi paylaşmıştır.

Osmanlının gerileme sürece, 1683 ikinci Viyana kuşatması ile başladı. Bu tarihten itibaren Osmanlı hiç bir savaşı kazanamadı. Savaş kazanamayan imparatorlukta gerileme süreci başlar.

1853 Kırım Savaşının finansmanı için Osmanlı, ROTHSCILD adındaki İngiliz bankerden yüklü miktarda borç aldı. Borcu, borç ile ödeme dönemi başladı. 1881 yılında Osmanlı iflas etti.

2.ABDÜLHAMİT HANIN imzası ile Osmanlı DÜYUNU UMUMİYE idaresine teslim edildi.

Düyunu Umumiye yabancı bankerlerin emrinde bir kurum idi. Rothschild adındaki bankerin egemenliğindeki DÜYUNU UMUMİYE idaresi, Osmanlı ülkesinde, borca karşılık vergi toplamaya başladı. Ve OSMANLI EKONOMİK EGEMENLİĞİNİ kaybetti.

Beni en çok etkileyen ve herkesin ders çıkarması gereken olay şudur.

Rothschild adındaki banker, OSMANLI ÜLKESİNDE topladığı vergiler ile İTALYAN ORDUSUNU finanse etti. Osmanlı, kendi parası ile finanse edilen İtalyan Ordusuna, 1912 yılında, Trablus Savaşında yenildi. Libyayı ve 12 adaları kaybettik.

Ekonomik egemenliğini kaybeden imparatorluk varlığını devam ettiremiyor. Uluslararası denge politikası ile siyasi egemenliğini korumaya çalışıyor. Doğu ve Batı Roma aynı durumdaydı. Venedik aynı duruma düştü. 2. Dünya savaşı İngiliz hazinesini boşalttı. İngilizler savaşı kazandılar ama imparatorluk yıkılma sürecine girdi. Hazinesi boşalan imparatorluk yıkılıyor.

Osmanlı hazinesi boşaldığı için yıkıldı.

Şinasi Kara

Tüm ifadeler:

9898