Dört gün önce Kuzey Kore "hidrojen bombasını" patlattı. Meselenin gerisinde Çin olduğu biliniyor.
Nitekim, Güvenlik Konseyi toplandı ve Kuzey Kore'ye "ekonomik ambargoyu" ağırlaştırmaya karar verdi. Bu karara Konseyin daimi üyesi Çin'in itirazı var. Ambargonun ağır olduğunu söylüyor. Konseyin diğer daimi üyesi Rusya bu itiraza katıldığını bu gün beyan ediyor. Rusya ve Çin birlikte harekete ediyor.
Ekonomik bomba ise bu gün patlatıldı. Çin "dolar ile petrol satın almaktan vaz geçtiğini" beyan ediyor. Bununla yetinmiyor "Altına Çevrilebilir Yuan" ile petrol satın alacağını söylüyor.
Çin, altına çevrilebilir Yuan üzerinden düzenlenmiş kontratları Şangay Uluslar Arası Enerji Borsasına kote ettiğini açıklıyor. Hong Kong Borsasında, Yuana bağlı petrol kontratlarının uluslar arası fonların talebine sunulacağını beyan ediyor.
Kaddafi ve Saddam Hüseyin "altına bağlı yeni bir uluslar arası para ile petrol satmaya" çalıştılar. Petrol "dolar ile satılır" kuralını çiğnediler. Sonları malum. Çin ise söylemde kalmıyor. Fiilen işe başladığını beyan ediyor. Çünkü Çin, ekonomik bombayı patlatmadan önce Hidrojen bombasını patlatıyor.
Petrolün dolar dışında bir para ile satılması "dolar imparatorluğuna" zarar veriyor. Zira uluslar arası toplumun dolara olan talebi düşecek. Düşen talep, doların değerini de düşürecek.
Doları değerli kılmak için FED faiz artırmak zorunda kalacak. Her birim faiz artışı FED'in elindeki ABD tahvillerinin değerinin düşmesi ile sonuçlanacak. Zira, piyasa faizleri ile tahvil kıymetleri arasında ters ilişki var. Faiz arttığı zaman tahvil kıymetleri düşüyor. Her değer kaybı bankerlerin zenginliğini azaltıyor.
Dünya yeni bir dönemece girdi. Altına bağlı Yuan ile karşılıksız kağıt para olan Dolar arasındaki savaşta, galibin altın karşılığı Yuan olacağına kesin gözüyle bakılıyor.
Çin parası Yuan uluslar arası rezerv paraya dönüşüyor. Petrol dünyasında Amerikan dolarının tekeli kalkıyor. Çin ve Rusya'nın başı çektiği Şangay Beşlisinin amacı gerçekleşiyor. Dolar imparatorluğu için son başlıyor.