ABD Başkanı D. Trump “yanlış politikalar” uyguluyor. Dünya dengelerinin farkında değil. Avrupa Birliği başına geleceği biliyor. Başkan Trump'ın politikalarını eleştiriyor.
ABD Başkanlarının dolar konusunda hiç bir yetkileri ve etkileri yoktur. FED adındaki özel banka "dolar" ile ilgili ekonomi politikaları uygular. FED ile Amerikan Hazinesi arasında mülkiyet ilişkisi de yoktur. FED 8 aileye ait özel bir bankadır.
Doları kullanarak uluslararası siyaset yapıyor diye Başkan Trump'ı suçlayanlar, sistemin işleyişini bilmeyen, komplo teorisyenleridir. Dolar ile ilgili kararları FED alır. Amerikan Devletine uygulatır.
Bununla beraber, Amerikan Senatosuna ve Hazinesine verilmiş yetkiler vardır. Bu yetkiler; vergi, ceza ve yasaklar ile sınırlanmıştır.
-Senato, F 35 tipi savaş uçaklarının Türkiye'ye satışına yasak koydu. NATO’da müttefik olan bir ortağa karşı yapılan bu uygulama, diğer NATO üyeleri tarafından kabul edilmiyor. 
-Türkiye'de, terörist faaliyetlerden dolayı yargılanan Papaz Brunson hakkında, ABD uluslararası hukuka aykırı taleplerde bulunuyor. Türk bakanlar hakkında, hukuki dayanağı olmayan yaptırımlar uyguluyor. Türkiye, mütekabiliyet hakkını kullanarak, misilleme yapıyor. Karşılıklı bu restleşme ilişkileri geriyor.
-Başkan Trump, Amerika'nın diğer ülkelerden yaptığı ithalata yüksek vergi koydu. Müttefik olduğu Türkiye için istisna getirmiyor. Vergi uygulamaları, Türkiye'den ABD'ye satılan demir-çelik ve alüminyum ihracatını etkilenecek. Vergilemeye karşı Türkiye, Amerikan mallarına boykot ediyor. Ticari ve siyasi ilişkiler geriliyor.
İlişkilenin gerilmesinden herkes tedirgin oldu. İran, Rusya, Çin ve Endonezya, Türkiye'ye yapılanları kabul etmiyor ve destek veriyor. Avrupa Birliği de Amerika'ya karşı duruyor. ABD tarihinde ilk defa yalnız kalıyor.
Amerika’da dolar ile ilgili para politikalarını uygulayan bankerler, rahatsızlıklarını CNN kanalıyla açıkladılar. Zira CNN dolar basan bankerlerin yayın organıdır.
CNN "Batı Türkiye'yi kaybetmenin bedelini çok pahalı ödeyecek" diye yayın yapıyor.
Türkiye “dengenin dengeleyici” gücüne ulaştı. Tarihte bu güce ulaşan nadir devletler olmuş ve dünya siyasetini tayin etmiştir. Bir terazi düşünün, kefelerindeki ağırlık karşılıklı dengededir. Az bir ağırlık bu dengeyi bozar. Böyle bir kuvvete ulaşan ülkelere "dengenin dengeleyicisi" deniliyor.
Türkiye'nin kazandığı bu güçten, dolar basan bankerler dâhil AB ülkeleri tedirgin oluyor. Zira Türkiye'nin tercihi ile dünyada “yeni dengelerin kurulacağına” kesin gözü ile bakılıyor.