Sene 1961. Türkiye otomobil üretmek istiyor. Dönemin Cumhurbaşkanı, Türk Mühendislerini bir araya topluyor ve otomobil üretimi için talimat veriyor. Kısa zamanda, tamamı yerli imkanlarla DEVRİM adında prototip araç üretildi. Yer yerinden oynuyor.
Türkiye otomobil üretirse, Batı'nın otomotiv sektöründeki pazarı olma konumundan kurtulur. Hemen devreye, Batı'daki otomobil fabrikalarının distribütörleri girdi ve engelleme hareketi başladı.
Amerika için can alıcı nokta ise MOTOR sanayidir. Türkiye otomobil üretirse, otomobil motoru üretir. Otomobil motoru üreten, kısa sürede kamyon motoru üretir. Tank motoru üretir. Füze motoru üretir. Helikopter motoru üretir. Uçak motoru üretir. Karşımıza, silah sanayinde güçlü bir Türkiye çıkar. Karar verilir. Türkiye'nin otomobil üretmesi engellenmelidir.
Halk istiyor. Nasıl engellenecek sorusuna cevap aranmaktadır. Batı sosyologları devreye girer. Klasik ''ÖĞRENİLMİŞ ÇARESİZLİK SENDROMU'' yaratılacaktır. Öğrenilmiş çaresizlik yaratabilmek için, toplumu o işi yapmaya yeterli olmadığına, İKNA ETMEK gerekiyor.
Medya ellerinde. İstediklerini yapıyor. O dönemdeki dört büyük gazetede, dört büyük yazar halkı ikna etmek için aşağıdaki yazıları yazdılar. Üretimin yapılması için destek olmadılar. Batı çıkarlarını koryucu yönde tarihe not düştüler.
1. Milliyet Gazetesi yazarı Çetin Altan ''Türkiye otomobil sanayi kuramaz. Teknolojik birikimi yok'' diye yazıyor.
2. Cumhuriyet Gazetesi yazarı Mazhar Kurt ''Her parçası ithal olan otomobil nasıl yerli olacak'' diye yazıyor.
3.Ulus Gazetesi yazarı Doğan Avcıoğlu ''Otomobil fabrikası kaynak israfından başka bir şey değildir'' diye yazıyor.
4.Dünya Gazetesi yazarı F. Rıfkı Atay ''Yerli otomobil sanayi boş lakırtıdır'' diye yazıyor.
Başarılı da oluyorlar. Tören sırasında, araca benzin konulmuyor. Bir kaç metre giden araç duruyor. Türk Milletine ''BECEREMEDİK'' mesajı veriliyor. Devrim aracının seri üretimine geçilemiyor.
Türkiye, bu yıl elektrikli otomobili üretti. İlk haftasında 30 binden fazla sipariş aldı. Üretim devam ediyor.
Türkiyenin otomobil üretmesinden rahatsız olanlar var. Devrim aracı için söylenenler, bir ara tekrar edildi. Ancak başarılı olamadılar. Çünkü, Türkiye SOSYOLOG yetiştirdi. Yetişen sosyologlar, halkı aydınlatıyor. Gençler ''öğrenilmiş çaresizlik sendromu'' nedir biliyor. TOGG'a karşı çıkmaya çalışanlar, ortadan kayboldu. Genç kuşak, kendine güveniyor.