Son günlerde “Müslüman NOEL kutlamaz” tabiri sıkça kullanılıyor.
NOEL nedir ve neden kutlanmaz?
Noel (25 Aralık) Hz. İsa’nın doğum günü olarak kabul edilmiştir. Kabul edilmiş bir gündür, zira, Hz. İsa’nın ne zaman doğduğu bilinmiyor.
Kuran’a göre Hz. İsa, PEYGAMBER sayılıyor. Meşru bir Peygamberin doğum gününü kutlamakta herhangi bir mahzur olmaz. Ancak işin içinde iş var. Zira, bu kutlamanın gerisinde PAGAN (putperest) ideoloji yatıyor. İslam, putperest inançlara karşı bir dindir. Putperest gelenekleri ret eder.
Siyasi otoriteler, yaygın hale gelmiş bir dini göz ardı edemezler. Çünkü, toplumlar en kolay din yoluyla idare edilir. Roma İmparatorları bu sosyolojik kuralı fiilen yaşadılar. İmparator KONSTANTİN döneminde, Roma, yaygın hale gelen Hıristiyanlığı resmi din olarak kabul etmeye karar verdi.
Ancak, Roma’nın şartları vardı. Bu şartların gerisinde, ROMA elitinin gizli dini MİTHRA bulununuyordu. Aslında MİTHRA, İran kökenliydi. Zerdüşlük inancına dayanıyordu. Mısır etkisinde kalmış, Güneşi esas alan bir din idi. Daha açık bir ifadeyle, dünyanın o güne kadar biriktirdiği medeniyeti yansıtıyordu. Bu medeniyetin içerisinde, SÜMER vardı, MISIR vardı, İRAN vardı.
Roma eliti için önemli olan, Mithra din prensiplerinin yaşatılması idi. Karar verildi. Ve 325 yılında İZNİK KONSÜLÜ toplandı. Iznik Konsülünde, MİTHRA dininin gizli kuralları ve mitleri Hıristiyanlığa dahil edildi. 325 yılında Hıristiyanlık, Roma elitinin prensiplerini belirlediği bir din olarak şekillendi.
Mithra dinindeki gizli kurallar nelerdi?
1. Güneş tanrısı Horus “Tanrının Oğlu” sayılıyordu. Mithra dinine göre Roma Imparatorları da kendilerini TANRININ OĞLU olarak kabul ediyorlardı. Hz. Isa’yı Tanrının oğluna dönüştürdüler.
Toplantıda “Tanrının oğula ihtiyacı olmaz” diyen Papaz Ariusu, canlı canlı kuyuya atarak idam ettiler. Diğer papazların sesi kesildi. Baba-Oğul-Kutsal Ruh kavramı ile kabul sağlandı.
2. Antik Mısırlılar, güneş tanrısı Horusun BAKİRE İSİS’den doğduğuna inanırlardı. Bu inanç sistemi, Hz İsa’ya uayrlandı. Ve BAKİRE MERYEMDEN doğan İsa anlayışı kabul edildi.
3. Antik Mısırda, 25 Aralık Güneş tanrısı HORUS’un doğum günü sayılıyordu. 25 Aralığın gerisinde astronomik bir gerçek vardı.
Güneşin yörüngesi en uç noktaya 21 aralık günü ulaşıyor ve en uzun gece meydana geliyor. (Sonradan, Galileo, bu yörüngenin dünyaya ait olduğunu ispat etmiştir). Güneş, 21 aralıkta ulaştığı son noktada üç gün sabit kalıyor (göz ile öyle algılanıyor) ve 25 Aralıkta tekrar yükseliyor. Antik Mısırlılar, bu astronomik olayı, Güneş tanrısı Horus’un doğum günü olarak kabul ediyordu.
Bakire İSİS’den doğma HORUS 25 aralık günü dünyaya geliyor. Bakire MERYEM’den doğan Hz. İsa da ona özdeş sayılarak 25 Aralık günü doğmuş kabul ediliyor. Bu kabul, Hıristiyan alemi tarafından NOEL olarak kutlanıyor.